کانال کتابخانه ما

آقای بوگندو

7
دسامبر
12

آقای بوگندو نوشته‌ی دیوید ویلیامز برگزیده‌ی کتاب‌های خنده‌دار رولد دال است که ابتدای سال ۹۱ به همّتِ انتشارات گل آقا برای گروه سنی کودک و نوجوان در دسته رمان منتشر شد.

«کلویی» نامِ شخصیت اصلی و قهرمانِ رُمانِ آقای ویلیامز است. او دختر کوچولوی مهربان و تنهایی است و قصه‌‌اش از روزی شروع می‌شود که دل به دریا می‌زند و پا پیش می‌گذارد تا با آقای بوگندو حرف بزند.

آقای بوگندو مردی بی‌خانمان است که با سگ سیاه کوچولویش توی خیابان‌های شهر زندگی می‌کند. میلیون‌ها فکر و سؤال درباره‌ی آقای بوگندو توی ذهنِ کلویی است. او می‌خواهد بداند این مرد آواره کیست؟

«چرا توی خیابان‌ها زندگی می‌کند؟ اصلاً هیچ‌وقت خانه و سرپناهی به خود دیده؟ سگش چه می‌خورد؟ آیا دوست و کس و کاری دارد؟ اگر دارد آنها از حال و روزش خبر دارند؟ روز کریسمس کجا می‌رود؟ اگر بخواهی برایش نامه‌ای بفرستی روی پاکت چه نشانه‌ای باید بنویسی؟ مثلاً بنویسی: «روی نیمکت، همان نیمکت سرپیچ، نزدیک ایستگاه اتوبوس»؟ آخرین‌باری که حمام کرده کی بوده؟‌و آیا اسمش واقعاً آقای بوگندوست؟»

کلویی بعد از ۲۶ فصل پُرماجرا، بالاخره، به جواب سؤال‌هایش درباره‌ی آقای بوگندو می‌رسد و می‌فهمد  زندگی چه بازی‌های غریبی دارد! علاوه‌براین، او رازهایی را هم درباره‌ی خودش خانواده‌اش کشف می‌کند. مثلاً می‌فهمد در نویسندگی استعداد دارد یا این‌که پدرش قبلاً گیتارزن یک گروه موسیقی بوده و…

پشتِ جلدِ این کتاب نقل‌قول‌هایی از «تایمز» و «ادین برا ایونینگ نیوز» آمده که در توصیفِ آقای بوگندو نوشته‌اند:

«کتابی پرشور و نشاط … از رولد دالی جدید»

«قصه‌ای شگفت … مالامال از شوخ‌طبعی»

واقعاً این‌طور است؟ بله، زبانِ این رُمان ساده و روان است. نویسنده تلاش کرده است موقعیت‌های طنز بسازد و سعی مترجم، رضی هیرمندی، هم بر این بوده که بازی‌ها و شوخی‌های زبانی را به خوبی ترجمه کند. کسانی که از خواندنِ داستان‌های «رولد دال» لذّت می‌برند، آقای بوگندو را هم دوست خواهند داشت. ضمن این‌که، تصویرگر این کتاب هم کسی نیست مگر کوئنتین بلیک. بلیک یکی از تصویرگرانِ خوب و مطرح دنیاست که آثار رولد دال را تصویرگری کرده است.

علاوه‌بر طنز و تصویرگریِ خوبِ آقای بوگندو، ویژگی دیگر این اثر توجه و دقّتِ دیوید ویلیامز به مسائل خانوادگی مانند رابطه‌ی فرزندان و والدین و مسائل اجتماعی و سیاسی مانند موضوع بی‌خانمانی و انتخابات است. برای همین، آقای بوگندو می‌تواند در همه‌ی گروه‌های سنی طرف‌دار داشته باشد.

بااین‌حال، کتاب را می‌توان به نوجوانان یازده تا سیزده ساله پیشنهاد کرد که به داستان‌های خنده‌دار علاقه‌مندند. به‌طور ویژه نیز این داستان مناسب بچه‌هایی است که اعتماد به نفس ندارند. آن‌ها پس از خواندنِ ماجرای کلویی و آقای بوگندو یاد می‌گیرند خودشان و توانایی‌هایشان را باور کنند.

این هم از کتاب امروز ما!



نظرات شما


نازنين اصغرزاد. حميدى گفت :

سلام از اين كه اين كتاب زيبارا ترجمه كرديد واقعأ ممنونم


سلام
با سپاس از سایتتون عالی بود.


تشک بادی گفت :

سلام مطالب عالی بود با تشکر

  • دیدگاه هایی با مضامین غیر اخلاقی و توهین منتشر نخواهد شد.
  • دیدگاه های نوشته شده حداکثر تا 48 ساعت آینده منتشر خواهد شد.
  • در صورت داشتن پیشنهاد و یا انتقاد از طریق بخش تماس با ما مکاتبه کنید.